Klankmassage

klankmassage welkomst sessie

heerlijk ontspannen met alle aandacht voor jou.

Je eerste klankmassage tegen gereduceerd tarief.

na aanschaf zullen wij met je contact op nemen om de eerste massage in te plannen
€ 65,00

€ 35,00


Klankmassage (Vervolg sessie)

na aanschaf zullen wij met je contact op nemen om de massage in te plannen

€ 65,00


De klankmassage

Na een kort voorgesprek neemt u plaats op de behandeltafel.

Bij een klankmassage blijven de kleren aan, alleen de schoenen en evt sierraden gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best.

 

De klankschalen en instrumenten komen rond en op uw lichaam.

Door zacht aanslaan komen de klankschalen tot trilling. Dat is als geluid hoorbaar en als trilling voelbaar. Deze trilling vormt de klankmassage. De klank een aangenaam harmonische omhulling. 

Een klankmassage duurt ca. 45/50 minuten. Na afloop is er gelegenheid om over de ervaringen te praten. Dit mag maar moet niet! Als u er voor kiest om liever in stilte te vertrekken dan mag dit ook. 

 

Voorgesprek, klankmassage en nagesprek duren samen een uur.

 


 

Meer informatie over

de methodieken die wij gebruiken

en de visie waaruit wij behandelen. 

 

 

PeterHess methode

De werking van de Peter Hess®-klankmethoden is gebaseerd op natuurkundige wetten. Wie een steentje in het water laat vallen, ziet hoe er golfjes ontstaan die zich door het water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 80% uit water bestaat. Met hun veelheid aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in alle alle cellen. Een klankmassage heeft een positieve invloed op lichaam, geest en ziel.
De hoofdkenmerken van een Peter Hess® - klankmassage zijn:

  • zachte massage en harmonisatie van het lichaam door klanken
  • positieve beïnvloeding van het bewustzijn
  • groei van de creativiteit
  • versterking van het herstellend vermogen
  • toename van inzicht en levensvreugde

De Peter Hess klankmethode wordt voortdurend verdiept en ontwikkeld in samenwerking met professionals en wetenschappers. De oer oude kennis blijft toegepast, en de methode ontwikkeld zich naar ons moderne mensbeeld. 

 

 

Rikabhari methode

Deze klankschaalbehandeling biedt diepe ontspanning aan het lichaam. Tevens kan bekeken worden hoe de klankschalen ingezet kunnen worden tegen eventuele pijnklachten als gevolg van spanning, stress of overbelasting van spieren. De klankschaalmassage is specifiek op jou afgestemd.

De klanken en trillingen harmoniseren en ordenen het lichaam. Zo komen spanningen en/of blokkades los en kan het lichaam weer herstellen. De klankschaalmassage versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Werkingsprincipe van de Rikabhari methode: 

De werking is gebaseerd op natuurkundige wetten, en gaat uit van een holistisch mensbeeld. Laat je bijvoorbeeld een steen in het water vallen, dan ontstaan er golfjes die zich over het hele water verspreiden. Zo wordt elke watermolecuul in beweging gezet, zowel horizontaal als verticaal. Tijdens een klankmassage gebeurt er als het ware hetzelfde met ons lichaam, dat ook voor ca. 80% uit water bestaat. Uiteraard laten we nu niet een steen vallen maar dompelen we het lichaam onder in klank/frequenties. En zal de de klanktherapeut inspelen op wat uw lichaam laat horen/zien. 

 

De klankschalen met hun rijkdom aan frequenties en zachte trillingen zorgen de klanken voor harmonie in de beleving, ook geven ze weer hoe het staat met uw gewrichten, spieren, facialaag, doorbloeding en algehele doorstroom.

Daarnaast wordt met de klankschalen een beroep gedaan op de neurogene werking, ofte wel uw verschillende hersendelen. 

De frequenties van de menselijke hersenen (volgens Haffelder) die met de schalen worden aangesproken zijn:

  • Beta-golven (14-28 Hz.): logisch denken, actieve aandacht; ook agressie, stress en frustratie.
  • Alfa-golven (7-14 Hz.): ontspannen concentratie, rustig, gelaten denken. Alfa is de ‘brug’ tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn.
  • Thèta-goven (3,5-7 Hz.): rust, slaap, inspiratie en droom, visualiseren, dagdromen, fantaseren.
  • Delta-golven (0,1-3,5 Hz.):grote hersenen: droomloze, diepe slaap, trance, hypnose. Middenhersenen: persoonlijke radar, instinct, zesde zintuig
Meer dan ontspanning alleen: 

Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, maar het kan ook gebeuren dat er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren. In dat geval kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaal massage kan ook een goede therapeutische ondersteuning zijn naast andere behandelingen.

 

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Zelfs wanneer je wat sceptisch bent, zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan. Naarmate je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zul je merken dat je een diepe ontspanning kunt bereiken en ook meer bewust wordt.

 


Het lichaam als klankbord

De Peter Hess®-klankmethode is in de eerste plaats een verinnerlijkingsproces.

De rikabhari-klankmethode is een holistische oplossingsgerichte behandeling.  De ontspannende klankmassages voeren naar stilte en nodigen uit tot ‘inluisteren’ naar wat het menselijk ‘instrument’ nodig heeft om goed gestemd te zijn. De klankmasseur luistert naar de klank van de schalen en de reactie van uw lichaam. Denk hierbij aan spierspanning, peesspanning, huid en mimiek.

 

Ons lichaam is het klankbord van ons leven. Zijn we met onszelf en onze omgeving in harmonie, dan kunnen we ons leven vrij en creatief vormgeven. Zo ervaren we meer zelfvertrouwen. Dat is de basis voor ontspannen zien, horen, voelen, bewegen en waarnemen. Op die manier kunnen we tot ons recht komen, ongeacht onze leeftijd.

 

 

Wanneer we uit balans zijn, bijvoorbeeld door stress, zijn we vatbaar voor ziektes. We kunnen ons gespannen en moe kunnen voelen als het ons ontbreekt aan levensenergie en enthousiasme. Dit kan leiden tot emotionele instabiliteit, slapeloosheid, verkramping, ademhalingsstoornissen en verstoring van de stofwisseling.

 

 


Klankmassage & zwangerschap

Als je zwanger bent, is wat ontspanning zeer welkom. Zo kun je volop genieten van je zwangerschap.

Het maakt het ook eenvoudiger om je voor te bereiden op je kind en de bevalling. 
Klankmassage is een veilige en hygiënische manier om die ontspanning te bevorderen. 

Dit doet klank voor moeder en kind

In deze hectische tijd zijn veel vrouwen bezig met de eisen de aan hen gesteld worden. Daardoor zitten ook zwangere vrouwen vaak 'in het hoofd'. Wanneer je zwanger bent is het heilzaam om je aandacht meer te richten op je lichaam het kind dat in je groeit.

 

Een klankmassage bevordert de ontspanning en verbetert de lichaamswaarneming. Zo groeit het vertrouwen in jezelf en je lichaam. Je kunt je ontspannen voorbereiden op de bevalling. De meeste vrouwen merken hoe tijdens de klankmassage een diep contact met de baby ontstaat.  Zo ervaren ze intieme verbondenheid en geborgenheid. 

 

Vanaf de derde maand en tot de laatste maand ben je welkom voor een zwangerschaps klankmassage.

 

Soms ….

Soms gaat het anders dan je had gehoopt. De zwangerschap laat nog op zich wachten of brengt meer zorgen met zich mee dan aanvankelijk verwacht. Ook dan kan een klankmassage een positieve rol spelen. Door de klankmassage verbeterd de doorstroom en wordt het vertrouwen gesterkt. 


LevendeKlank maakt onderdeel uit van Muziekpraktijk LevendeMuziek 

www.LevendeMuziek.eu 

KVK: 61379085           |       BTW: NL854318008B01         |        AGB: 90059442

FVB: 6254 / 5585 

European proffessional association for sound massage therapy membership number: S206